Om projektet

Läs mer: Artikel om projektet i Hallandsposten 1 dec 2015

Bild från studion - Hallandsposten

Three Hearts Beatles är ett musikaliskt projekt som under flera år vuxit fram i bakhuvudet på Dick och Andréas Lundgren, som tillsammans bl a driver inspelningsstudion Playground Studio i Halmstad och skivbolaget Stereo Music Sweden, som också finansierar och ger ut samlingsskivan för projektet.

– Det har varit väldigt roligt att få jobba med att spela in alla medverkande under projektets gång, säger Andréas Lundgren. – Jag har genom projektet fått tillfälle att träffa och lära känna nya människor, fått nya idéer, inspiration samt imponerats av den breda musikaliska talangen som finns i Halmstad. Det har varit en hel del jobb att få ihop allt, men jag är nöjd med resultatet. Det är fantastiskt när man tänker efter och inser vilken påverkan Beatles och deras musik har haft på generationerna de senaste femtio åren.

Hösten 2014 påbörjades inspelningarna, och under ett år så besöktes studion av olika artister och band från Halmstadtrakten som alla spelade in sina egna versioner av sina utvalda Beatleslåtar. Låtvalen på skivan spänner i stort sett över hela Beatles aktiva karriär, från tidiga kompositioner från början av 60-talet till de sista gemensamma kompositionerna innan det officiella uppbrottet var verklighet 1970. Alla medverkande och inblandade i projektet har gjort det helt utan ersättning, och det ekonomiska målet är endast att få projektet att gå jämnt upp med tillverkningskostnaderna efter försäljningen av CD:n. Allt överskott från försäljningen av CD:n Three Hearts Beatles kommer oavkortat att skänkas till Barncancerfonden. Så varför inte köpa ett exemplar av skivan idag och vara med och stödja en god sak? Bra musik får du ju på köpet!

– Vi ville försöka samla Halmstadband och artister både från förr och nu, och låta alla spela in sina egna versioner och tolkningar av sina egna favoriter bland Beatleslåtar, säger Dick Lundgren. – Vi ville också försöka göra det under lite mer lättsamma former, helt enkelt bara för att vi alla älskar musiken och vill ha lite kul en stund. Oavsett vilken musikalisk genre man spelar och verkar i så har så gott som alla en personlig relation till Beatles och deras musik. Så att samlas runt Beatles, och låta kreativiteten och spelglädjen få fritt fram kändes som en bra idé, och hösten 2014 kände vi att det var dags att försöka förverkliga projektet. Vi stod för studiotiden och vårt arbete, och artisterna ställde också upp utan ekonomisk ersättning. Vi ville med projektet samla olika musikaliska genrer och försöka dokumentera lite av den fantastiska bredd, spelglädje och musikalitet som finns i Halmstads musikliv, och jag tycker faktiskt vi har lyckats rätt bra. De medverkande artisterna på skivan kommer från olika musikaliska genrer och musikaliska bakgrunder . Åldersmässigt spänner det också från 20 års-åldern till ålderspensionärer som är med. Extra roligt för min del var att ett av Halmstads första popband The Stainers ville vara med i projektet, de var ju en viktig del av popmusikutvecklingen i Halmstad på 60-talet. Men alla har det gemensamt att de gillar Beatles! Det har varit många trevliga samtal och diskussioner under inspelningarna, och jag har på köpet också fått flera nya bekantskaper. Allt egentligen tack vare Paul, John, George och Ringo!

Läs mer: Artikel om projektet i Hallandsposten 1 dec 2015